Ingredienten

2 el pompoen puree (of pompoen blokjes)
500 ml volle melk
2 el suiker
1 tl kaneel
½ tl gemberpoeder
snufje gemalen kruidnagel
snufje gemalen nootmuskaat
2 tl vanille extract
150 ml espresso
lekker met slagroom
De eerste Starbucks opende in Seattle en de pumpkin spice latte is inmiddels een klassieker.

Bereiden

1.Kook de pompoenblokjes, als je deze gebruikt, ongeveer 10 minuten in ruim water. Giet af en pureer daarna met een staafmixer.
2.Verwarm de melk in een pan, maar laat niet koken en roer de suiker er doorheen. Haal van het vuur en meng 2 eetlepels pompoen puree door de melk.
3.Meng de kaneel, gemberpoeder, kruidnagel en nootmuskaat. Roer dit samen met de vanille extract door de melk.
4.Giet de melk in de blender en mix een minuut op de hoogste stand. Giet de melk in 2 mokken of bekers en giet de espresso erbij. Serveer eventueel met slagroom.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst