

2 el pompoen puree (of pompoen blokjes) | |
500 ml volle melk | |
2 el suiker | |
1 tl kaneel | |
½ tl gemberpoeder | |
snufje gemalen kruidnagel | |
snufje gemalen nootmuskaat | |
2 tl vanille extract | |
150 ml espresso | |
lekker met slagroom |
1. | Kook de pompoenblokjes, als je deze gebruikt, ongeveer 10 minuten in ruim water. Giet af en pureer daarna met een staafmixer. |
2. | Verwarm de melk in een pan, maar laat niet koken en roer de suiker er doorheen. Haal van het vuur en meng 2 eetlepels pompoen puree door de melk. |
3. | Meng de kaneel, gemberpoeder, kruidnagel en nootmuskaat. Roer dit samen met de vanille extract door de melk. |
4. | Giet de melk in de blender en mix een minuut op de hoogste stand. Giet de melk in 2 mokken of bekers en giet de espresso erbij. Serveer eventueel met slagroom. |
Laat een reactie achter