Ingredienten

300 gr pompoen blokjes
500 ml volle melk
2 el suiker
1 tl kaneel
┬Ż tl gemberpoeder
snufje gemalen kruidnagel
snufje gemalen nootmuskaat
2 tl vanille extract
150 ml espresso
lekker met slagroom
De eerste Starbucks opende in Seattle en de pumpkin spice latte is inmiddels een klassieker.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de pompoen blokjes op een bakplaat met bakpapier en doe ca. 30 minuten in de oven. Pureer vervolgens de pompoen en zeef zodat er een dunne puree ontstaat.
2.Verwarm de melk in een pan, maar laat niet koken en roer de suiker er doorheen. Haal van het vuur en meng 2 el pompoen puree door de melk.
3.Meng de kaneel, gemberpoeder, kruidnagel en nootmuskaat. Meng dit samen met de vanille extract door de melk.
4.Giet de melk in de blender en mix een minuut op de hoogste stand. Giet de melk in 2 mokken of bekers en giet de espresso erbij. Serveer eventueel met slagroom.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst