Ingredienten

2,5 kg procureur vlees
50 gr (carolina) dry rub
75 ml appelsap
75 ml appelciderazijn
75 ml whisky
25 grote witte bollen
600 gr coleslaw
200 ml barbecue saus
vershoudfolie
briketten
barbecue smoker of barbecue met deksel*
kernthermometer
rookhout
plantenspuit
Nergens in Amerika is de barbecue cultuur zo groot als in de Zuidelijke staten. Het duurt een tijd om te maken, maar niets is zo lekker als eigen gemaakte pulled pork.

Bereiden

1.Snijd een dag van tevoren de dikste stukken vet van het vlees. Wrijf de dry rub gelijkmatig over het vlees. Pak het vlees daarna goed in met vershoudfolie en laat het een nacht in de koelkast staan. Haal het vlees een uur voordat het op de barbecue gaat uit de koelkast.
2.Verwarm de barbecue met briquetten voor totdat deze een temperatuur heeft bereikt van ongeveer 110 graden. Doe het appelsap, appelciderazijn en de whisky in een plantenspuit en schud goed door elkaar.
3.Leg het rookhout op de briketten. Haal het vlees uit het vershoudfolie en leg op de barbecue. Steek de kernthermometer tot in het midden van het vlees. Doe de deksel op de barbecue en spray het vlees om het uur in met het appelsapmengsel.
4.Als het vlees de temperatuur van 70 graden heeft bereikt haal je het van de barbecue en pak het in met aluminiumfolie. Leg het daarna terug op de barbecue en gaar het vlees door totdat deze een kerntempertuur van 88 graden heeft bereikt. Steek met een sateprikker in het vlees en controleer of deze boterzacht aanvoelt. Is dit niet het geval, laat het vlees dan nog even op de barbecue liggen. Als de sateprikker makkelijk door het vlees gaat, mag het van de barbecue gehaald worden. Leg het vlees met folie in een schaal zodat al het vocht wordt opgevangen. Laat het vlees een half uur rusten, voordat je het aluminiumfolie eraf haalt. Trek vervolgens met twee vorken het vlees uit elkaar en meng samen met het opgevangen vocht.
5.Snij de bolletjes doormidden. Schep hier een portie pulled pork op, vervolgens een schep coleslaw en wat saus.

* schuif bij een barbecue met deksel alle briketten aan een kant van de barbecue en leg het vlees aan de andere kant zodat het vlees indirect verhit wordt.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst