Ingredienten

1 limoen
100 gr mango stukjes
½ rode ui
200 gr ananas stukjes
2 takjes koreander
2 tl azijn
2 tl suiker
Peper en zout
4 witte puntjes
4 hot dogs
Mayonaise
Mosterd
Staafmixer
Grillpan
Het Hawaiiaanse woord voor gat, is ‘puka’. Daar is deze zomerse hot dog naar genoemd, omdat je het broodje niet open snijdt, maar er een gat in maakt.

Bereiden

1.Pers de limoen uit. Pureer de mango met één eetlepel limoensap in een kom met de staafmixer.
2.Snipper de rode ui. Snij de ananas in hele kleine stukjes en snij de koriander fijn. Doe de ui, ananas en koriander met de azijn, suiker en wat peper en zout in een kom en roer goed door elkaar.
3.Verwarm de hot dogs op de grillpan een paar minuten per kant. Prik ondertussen in ieder broodje in de korte zijde een diep gat.
4.Schep in ieder broodje een lepel van de mangosaus, een lepel ananas mengel en wat mayonaise en mosterd. Doe hierna ook de hot dog erin.

Wil je nog meer Amerikaanse hot dogs uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst