Ingredienten

Voor de bodem:
150 gr boter
150 gr bloem
50 gr bruine basterdsuiker
100 gr pecannoten
Voor de pudding laag:
200 gr suiker
50 gr cocoa
3 el maizena
2 el bloem
Snufje zout
3 eidooiers
500 ml melk
30 gr boter
1 tl vanille extract
Voor de roomkaas laag:
200 gr roomkaas
100 gr poedersuiker
2 el slagroom
Voor de slagroom laag:
125 ml slagroom
2 el poedersuiker
½ tl vanille extract
Voor de topping:
Een handje pecannoten
Geschaafde chocolade
Ronde bakvorm van 26 cm
Bijna iedere staat in Amerika heeft wel zijn eigen ‘signature pie’. In Arkansas is dat de Possum pie, die bestaat uit een combinatie van cheesecake en chocolade pudding.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in.
2.Smelt de boter in een pan en roer hier de bloem en de suiker doorheen. Hak de pecannoten zo fijn mogelijk en roer deze ook door het botermengsel. Schep het deeg in de bakvorm, druk deze goed aan, ook tegen de rand op. Bak de bodem ongeveer 15 minuten in de oven tot de rand bruin begint te worden. Haal de bodem uit de oven en laat volledig afkoelen.
3.Meng voor de pudding laag in een steelpan de suiker, cacao, maizena, bloem en zout. Meng in een andere kom de eidooiers en melk. Giet dit vervolgens ook in de steelpan. Zet de steelpan op laag tot middelhoog vuur en verhit de pudding al roerend ongeveer 10 minuten tot deze dikker begint te worden. Haal de pan van het vuur en voeg de boter en vanille extract toe. Roer goed door tot de boter is gesmolten. Giet de pudding in een ondiepe kom en bedek deze met vershoudfolie. Leg de folie direct op de pudding om te voorkomen dat er een vel ontstaat. Zet de pudding een half uur in de koelkast om af te koelen.
4.Mix ondertussen voor de roomkaas laag de roomkaas, poedersuiker en slagroom goed door elkaar. Smeer deze uit over de afgekoelde bodem.
5.Haal de pudding uit de koelkast en roer deze door. Giet de pudding op de roomkaas laag en bedek deze weer met folie. Zet de pie 4 uur in de koelkast tot de pudding stevig is geworden.
6.Klop de slagroom met de poedersuiker en vanille extract stevig op. Smeer de slagroom uit over de puddinglaag van de pie. Hak de pecannoten fijn en bestrooi met de chocolade over de slagroom.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst