

Voor de bodem: | |
150 gr boter | |
150 gr bloem | |
50 gr bruine basterdsuiker | |
100 gr pecannoten | |
Voor de pudding laag: | |
200 gr suiker | |
50 gr cocoa | |
3 el maizena | |
2 el bloem | |
Snufje zout | |
3 eidooiers | |
500 ml melk | |
30 gr boter | |
1 tl vanille extract | |
Voor de roomkaas laag: | |
200 gr roomkaas | |
100 gr poedersuiker | |
2 el slagroom | |
Voor de slagroom laag: | |
125 ml slagroom | |
2 el poedersuiker | |
½ tl vanille extract | |
Voor de topping: | |
Een handje pecannoten | |
Geschaafde chocolade | |
Ronde bakvorm van 26 cm |
1. | Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in. |
2. | Smelt de boter in een pan en roer hier de bloem en de suiker doorheen. Hak de pecannoten zo fijn mogelijk en roer deze ook door het botermengsel. Schep het deeg in de bakvorm, druk deze goed aan, ook tegen de rand op. Bak de bodem ongeveer 15 minuten in de oven tot de rand bruin begint te worden. Haal de bodem uit de oven en laat volledig afkoelen. |
3. | Meng voor de pudding laag in een steelpan de suiker, cacao, maizena, bloem en zout. Meng in een andere kom de eidooiers en melk. Giet dit vervolgens ook in de steelpan. Zet de steelpan op laag tot middelhoog vuur en verhit de pudding al roerend ongeveer 10 minuten tot deze dikker begint te worden. Haal de pan van het vuur en voeg de boter en vanille extract toe. Roer goed door tot de boter is gesmolten. Giet de pudding in een ondiepe kom en bedek deze met vershoudfolie. Leg de folie direct op de pudding om te voorkomen dat er een vel ontstaat. Zet de pudding een half uur in de koelkast om af te koelen. |
4. | Mix ondertussen voor de roomkaas laag de roomkaas, poedersuiker en slagroom goed door elkaar. Smeer deze uit over de afgekoelde bodem. |
5. | Haal de pudding uit de koelkast en roer deze door. Giet de pudding op de roomkaas laag en bedek deze weer met folie. Zet de pie 4 uur in de koelkast tot de pudding stevig is geworden. |
6. | Klop de slagroom met de poedersuiker en vanille extract stevig op. Smeer de slagroom uit over de puddinglaag van de pie. Hak de pecannoten fijn en bestrooi met de chocolade over de slagroom. |
Laat een reactie achter