Ingredienten

500 gr varkenshaas
2 eieren
2 el melk
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
Peper en zout
200 gr paneermeel
Olie om te frituren
4 witte bolletjes
1 tomaat
2 augurken
50 gr ijsbergsla
8 el mayonnaise
Vershoudfolie
Vleeshamer
Dit broodje varkenshaas is uitgevonden in Indiana. Daar en in Ohio is hij erg populair. Hij stamt oorspronkelijk af van de Wiener Schnitzel, alleen wordt deze Amerikaanse variant uiteraard gefrituurd in plaats van gebakken.

Bereiden

1.Snij de varkenshaas in 4 gelijke plakken en leg ze tussen twee vellen vershoudfolie. Sla de varkenshaas plat tot ongeveer een halve centimeter dik.
2.Klop in een kom de eieren los met de melk. Doe het paneermeel met de kruiden in een andere kom. Wentel ieder stuk vlees om in het eiermengsel en haal het daarna door het paneermeel. Herhaal eventueel voor een dikkere laag.
3.Verwarm de olie tot 170 graden en frituur het vlees ongeveer 4 minuten per kant. Laat het vlees uitlekken op keukenpapier.
4.Snij de bolletjes open en besmeer beide kanten met mayonnaise. Leg er de stukken varkenshaas op en verdeel de sla en augurk over de 4 broodjes.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst