

500 gr varkenshaas | |
2 eieren | |
2 el melk | |
½ tl knoflookpoeder | |
½ tl uienpoeder | |
Peper en zout | |
200 gr paneermeel | |
Olie om te frituren | |
4 witte bolletjes | |
1 tomaat | |
2 augurken | |
50 gr ijsbergsla | |
8 el mayonnaise | |
Vershoudfolie | |
Vleeshamer |
1. | Snij de varkenshaas in 4 gelijke plakken en leg ze tussen twee vellen vershoudfolie. Sla de varkenshaas plat tot ongeveer een halve centimeter dik. |
2. | Klop in een kom de eieren los met de melk. Doe het paneermeel met de kruiden in een andere kom. Wentel ieder stuk vlees om in het eiermengsel en haal het daarna door het paneermeel. Herhaal eventueel voor een dikkere laag. |
3. | Verwarm de olie tot 170 graden en frituur het vlees ongeveer 4 minuten per kant. Laat het vlees uitlekken op keukenpapier. |
4. | Snij de bolletjes open en besmeer beide kanten met mayonnaise. Leg er de stukken varkenshaas op en verdeel de sla en augurk over de 4 broodjes. |
Laat een reactie achter