Ingredienten

½ ui
2 tenen knoflook
500 gr rundergehakt
100 gr basmatirijst
1 ei
40 gr paneermeel
½ tl zout
¼ tl peper
400 gr tomatensaus met kruiden
2 el bruine basterdsuiker
2 tl Worcestershiresaus
Olie om in te bakken
In deze gehaktballetjes zit rijst verwerkt, waardoor ze een stekelig uiterlijk hebben en aan een porcupine, ofwel een stekelvarken doen denken. Je kan ze ook in de oven maken.

Bereiden

1.Snipper de ui en pers de knoflook uit. Meng deze met het gehakt, rijst, ei, paneermeel, zout en peper goed door elkaar. Kneed hier ongeveer 20 stevige balletjes van.
2.Verwarm wat olie in een braadpan en bak de balletjes rondom bruin.
3.Roer de tomatensaus en de suiker en Worcestershiresaus door elkaar en giet in de pan.
4.Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst