Ingredienten

4 eieren
350 ml lauwwarme melk
½ tl zout
200 gr bloem
50 gr boter
½ tl suiker
¼ tl Italiaanse keukenkruiden
Snufje knoflookpoeder
Mixer
Muffin bakvorm
Lekker met boter, jam of geklopte room
De popover is de Amerikaanse variant van de Yorkshire pudding. In Oregon maken ze graag een hartige variant met knoflook en kruiden en in de rest van het land wordt graag de zoete variant gegeten. In Amerika hebben ze speciale popover bakvormen, maar een muffinvorm werkt net zo goed. Ze worden dan alleen iets breder en minder hoog.

Bereiden

1.Mix de eieren, melk, zout, bloem en boter goed door elkaar. Schep de helft van het beslag in een andere kom. Meng bij de ene kom de suiker door het beslag, en roer bij de andere kom de Italiaanse kruiden en de knoflookpoeder door het beslag.
2.Laat het beslag even rusten en verwarm ondertussen de oven voor op 230 graden en vet de bakvorm in.
3.Giet het zoete beslag in de helft van de vormen en het gekruide beslag in de andere. Tot net iets onder de rand.
4.Bak ongeveer 20 minuten in de oven. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 180 graden en bak nog 10 minuten tot ze goudbruin beginnen te kleuren en over de rand heen komen.
5.Serveer de popovers bij voorkeur terwijl ze nog warm zijn.

Fan van dit gerecht? Maak dan ook eens een van de andere ontbijt recepten. Bekijk ze hier.
Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst