

260 gr bloem | |
1 el suiker | |
1 tl zout | |
200 gr boter | |
4 el water | |
Gekleurde sprinkles | |
Voor de kaneelvulling: | |
10 gr boter | |
40 gr bruine basterdsuiker | |
½ tl kaneel | |
Voor de aardbeienvulling: | |
3 el aardbeienjam | |
Voor het glazuur: | |
120 gr poedersuiker | |
¼ tl vanille extract | |
2-3 el water | |
¼ tl kaneel |
1. | Meng de bloem, suiker en zout door elkaar. Snij de boter in blokjes en meng die hier ook doorheen, tot er een kruimelig deeg ontstaat. Doe het water bij het mengsel en kneed hier een deegbol van. Pak het deeg in, in vershoudfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast. |
2. | Smelt voor de kaneelvulling de boter en laat het afkoelen. Meng hier vervolgens de suiker en kaneel doorheen. |
3. | Bestrooi een werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot 2 mm dik. Snij hier vervolgens 12 rechthoeken van 7 bij 10 cm uit. Schep op 3 rechthoeken een eetlepel kaneel vulling en op 3 rechthoeken een eetlepel aardbeienjam. Zorg dat je hierbij zeker een halve centimeter van de rand blijft. Duw de randen eerst in met je vingers, en sluit de randen daarna goed met een vork. Prik met een vork bovenop een paar gaatjes in het deeg. |
4. | Leg de pop tarts 20 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. |
5. | Bak de pop tarts 20 minuten in de oven tot ze net goudbruin beginnen te worden. Haal ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen. |
6. | Meng voor het glazuur de poedersuiker met de vanille extract en het water. Smeer de pop tarts met de aardbeien vulling in met de helft van het glazuur en bestrooi met de sprinkles. Meng de kaneel door de rest van de glazuur en smeer de overgebleven pop tarts in. |
Laat een reactie achter