

* Je kan de puree ook makkelijk zelf maken. Kook pompoenblokjes in een pan met ruim water 5 minuten. Giet het water af en pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde massa.
400 gr pompoenpuree * | |
4 eieren | |
250 ml zonnebloemolie | |
50 ml water | |
350 gr suiker | |
400 gr bloem | |
2 tl baking soda | |
1 tl kaneel | |
1 tl nootmuskaat | |
½ tl gemalen kruidnagel | |
½ tl gemberpoeder | |
Cakeblik | |
Mixer |
1. | Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het cakeblik in. |
2. | Mix de pompoenpuree, eieren, zonnebloemolie, water en suiker goed door elkaar. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bloem al mixend toe en vervolgens de rest van de ingrediënten. Mix nog even goed door en giet dan het beslag in het cakeblik. |
3. | Bak ongeveer 50 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin begint te kleuren. Prik er eventueel met een satéprikker in om te controleren of hij gaar is, als de satéprikker droog uit het pompoenbrood komt, is hij klaar. |
4. | Laat afkoelen en snij vervolgens in plakjes. |
* Je kan de puree ook makkelijk zelf maken. Kook pompoenblokjes in een pan met ruim water 5 minuten. Giet het water af en pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde massa.
Laat een reactie achter