Ingredienten

Voor het deeg:
260 gr bloem
½ tl zout
150 gr boter
2 el water
Voor de vulling:
3 eieren
100 gram suiker
60 gram lichtbruine basterdsuiker
450 pompoenpuree*
150 ml slagroom
1 tl vanille extract
1 tl kaneel
½ tl gemberpoeder
¼ tl zout
Snufje nootuskaat
Optioneel: Slagroom
Ronde bakvorm van 26 cm
Als je voor halloween een pompoen hebt uitgehold kan je van het vruchtvlees deze taart maken, maar het wordt ook traditioneel als nagerecht gegeten met thanksgiving. Illinois staat bekend als ‘the great pumpkin state’ vanwege de enorme hoeveelheid pompoenen die er gekweekt worden. Bij Hoosier Mama Pie in Chicago krijg je de allerlekkerste pumpkin pie.

Bereiden

1.Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar. Maak een bal van het deeg en zet een uur in de koelkast.
2.Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de bakvorm in. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de bol deeg hierop uit tot een cirkel van 30 cm. Bekleed de bakvorm met het deeg en snij rond de rand af, druk de randen goed aan en prik met een vork een paar gaten in de bodem. Bak de bodem 15 minuten tot het deeg goudbruin begint te worden. Haal de bodem uit de oven en laat hem afkoelen.
3.Klop de eieren, met beide soorten suiker goed door elkaar. Voeg vervolgens de pompoenpuree, de slagroom, vanille extract en de kruiden toe. Roer weer door tot alles goed is gemengd
4.Giet de vulling in de taartbodem, tot net iets onder de rand. Bak de taart 15 minuten, verlaag daarna de temperatuur naar 180 graden en bak nog 30 minuten. Je kan testen of de taart gaar is, door er een satéprikker in te steken. Als deze er niet plakkerig uitkomt, is de vulling goed.
5.Laat de taart goed afkoelen. Serveer eventueel met slagroom.

* Je kan de puree ook makkelijk zelf maken. Kook pompoenblokjes in een pan met ruim water 5 minuten. Giet het water af en pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde massa.

Fan van deze pie? Maak dan ook eens een van de andere pies. Bekijk ze hier.
Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst