* Je kan de puree ook makkelijk zelf maken. Kook pompoenblokjes in een pan met ruim water 5 minuten. Giet het water af en pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde massa.


Voor het deeg: | |
260 gr bloem | |
½ tl zout | |
150 gr boter | |
2 el water | |
Voor de vulling: | |
3 eieren | |
100 gram suiker | |
60 gram lichtbruine basterdsuiker | |
450 pompoenpuree* | |
150 ml slagroom | |
1 tl vanille extract | |
1 tl kaneel | |
½ tl gemberpoeder | |
¼ tl zout | |
Snufje nootuskaat | |
Optioneel: Slagroom | |
Ronde bakvorm van 26 cm |
1. | Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar. Maak een bal van het deeg en zet een uur in de koelkast. |
2. | Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de bakvorm in. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de bol deeg hierop uit tot een cirkel van 30 cm. Bekleed de bakvorm met het deeg en snij rond de rand af, druk de randen goed aan en prik met een vork een paar gaten in de bodem. Bak de bodem 15 minuten tot het deeg goudbruin begint te worden. Haal de bodem uit de oven en laat hem afkoelen. |
3. | Klop de eieren, met beide soorten suiker goed door elkaar. Voeg vervolgens de pompoenpuree, de slagroom, vanille extract en de kruiden toe. Roer weer door tot alles goed is gemengd |
4. | Giet de vulling in de taartbodem, tot net iets onder de rand. Bak de taart 15 minuten, verlaag daarna de temperatuur naar 180 graden en bak nog 30 minuten. Je kan testen of de taart gaar is, door er een satéprikker in te steken. Als deze er niet plakkerig uitkomt, is de vulling goed. |
5. | Laat de taart goed afkoelen. Serveer eventueel met slagroom. |
* Je kan de puree ook makkelijk zelf maken. Kook pompoenblokjes in een pan met ruim water 5 minuten. Giet het water af en pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde massa.
Laat een reactie achter