Ingredienten

50 gr boter
400 gr pompoenpuree*
450 ml melk
2 eieren
260 gr bloem
1 el bruine basterdsuiker
1 zakje bakpoeder
½ tl kaneel
¼ tl gemberpoeder
¼ tl nootmuskaat
¼ tl zout
Boter om in te bakken
Lekker met maple syrup en/of een klontje boter
Overal in Amerika worden pancakes gegeten als ontbijt. Naast de bekende klassieker bestaan er ook veel varianten op, zoals deze pompoenvariant die perfect bij het najaar past.

Bereiden

1.Smelt de boter en laat even afkoelen. Meng de boter door de pompoenpuree en roer alle overige ingrediënten er doorheen.
2.Verwarm wat boter in een koekenpan en bak hierin steeds een schep van het beslag. Draai de pannenkoek om nadat er belletjes in het deeg ontstaan en bak ook die kant tot hij klaar is. Herhaal met de rest van het beslag.
3.Eet de pannenkoeken als ze nog warm zijn met wat maple syrup en een klontje boter.

* Je kan de puree ook makkelijk zelf maken. Kook pompoenblokjes in een pan met ruim water 5 minuten. Giet het water af en pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde massa.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst