

100 gr suiker | |
100 lichtbruine basterdsuiker | |
120 gr boter | |
250 gr pindakaas | |
1½ t vanille extract | |
1 ei | |
1 tl bakpoeder | |
¼ tl zout | |
220 gr bloem | |
Bakpapier | |
Mixer |
1. | Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. |
2. | Mix de suikers en de boter door elkaar. Voeg de pindakaas, vanille extract, ei, bakpoeder en zout toe en mix goed door. Mix vervolgens beetje bij beetje al de bloem door het beslag tot er een gladde massa is ontstaan. |
3. | Draai balletjes van ongeveer 2,5 cm van het deeg en leg die op de bakplaat. Druk ze plat met een vork, draai een kwartslag en druk weer een beetje in om het patroon op het koekje te maken. |
4. | Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven. Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat en vervolgens op een rooster. |
Laat een reactie achter