Ingredienten

100 gr suiker
100 lichtbruine basterdsuiker
120 gr boter
250 gr pindakaas
1½ t vanille extract
1 ei
1 tl bakpoeder
¼ tl zout
220 gr bloem
Bakpapier
Mixer
George Washington Carver werkte eind 1800 in de landbouwvoorlichting in het zuiden van de Verenigde Staten. Vanuit die rol heeft hij zich ervoor ingezet om pinda's te promoten, waar een boel bekende Amerikaanse recepten uit zijn ontstaan, zoals dit pindakaaskoekje.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2.Mix de suikers en de boter door elkaar. Voeg de pindakaas, vanille extract, ei, bakpoeder en zout toe en mix goed door. Mix vervolgens beetje bij beetje al de bloem door het beslag tot er een gladde massa is ontstaan.
3.Draai balletjes van ongeveer 2,5 cm van het deeg en leg die op de bakplaat. Druk ze plat met een vork, draai een kwartslag en druk weer een beetje in om het patroon op het koekje te maken.
4.Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven. Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat en vervolgens op een rooster.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst