Ingredienten

110 gr boter
100 gr kristalsuiker
100 gr lichtbruine bastersuiker
1 ei
1/2 tl vanille extract
200 gr pindakaas met stukjes
1 tl baking soda
snufje zout
160 gr bloem
40 gr pure chocolade
George Washington Carver was groot voorstander het verbouwen van pinda's in plaats van katoen. In 1925 bracht hij ter promotie van de pinda teelt een boek in met onder andere recepten van de voorlopers van dit koekje. Je kan ze uiteraard ook zonder chocolade maken.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier
2.Mix de boter met de suikers goed door elkaar. Voeg vervolgens het ei, vanille extract en de pindakaas toe en meng weer goed. Voeg vervolgens het zout, baking soda en bloem toe aan het beslag en meng weer goed door.
3.Hak de chocolade grof en spatel deze door het beslag heen.
4.Draai 12 bolletjes van gelijke grootte van het beslag. Verdeel over de twee bakplaten en bak 15 minuten in de oven tot de randen van de koekjes goudbruin worden.
5.Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat en schep ze vervolgens op een platte ondergrond om verder af te koelen. De koekjes horen wat zacht te blijven. De koekjes horen wat zachtt

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst