Ingredienten

5 perziken
300 gr suiker
¼ tl zout
85 gr boter
130 gr bloem
2 tl bakpoeder
180 ml melk
½ tl kaneel
ovenschaal van ca. 20x30 cm
lekker met een bol vanille ijs
Georgia staat bekend om zijn perziken, en wat kan je daar nou beter van maken dan een cobbler?

Bereiden

1.Verhit de oven voor op 175 graden. Snij de boter in plakjes en verspreid over de ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven en haal deze er weer uit zodra de boter gesmolten is.
2.Pel de perziken en snij ze in parten en doe samen met de 100 gr suiker en het een snufje zout in een kom, meng goed door.
3.Zet de pan op middelhoog vuur tot de suiker opgelost is. Haal van het vuur.
4.Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Roer vervolgens de melk er doorheen en meng goed door. Giet dit mengsel in de ovenschaal, over de gesmolten boter heen.
5.Schep de perzikken en het sap op het deeg en strooi de kaneel over de perziken. Bak ca. 45 minuten in de oven. Laat even kort afkoelen voor het serveren.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst