Ingredienten

240 ml lauwwarm water
100 gr suiker
1 zakje gist
650 gr bloem
1½ tl zout
2 eieren
120 gr boter
48 plakjes pepperoni
Deze zoete broodjes zijn bijna uitsluitend te vinden in West Virginia. Deze staat heeft een lange geschiedenis in de kolenindustrie, waar ook deze broodjes vandaan komen. De Italiaanse immigranten die in de mijnen werken wilden een simpele lunch die ze makkelijk mee konden nemen. Door de peperoni in het deeg mee te bakken waren de broodjes een stuk makkelijker te vervoeren en te eten.

Bereiden

1.Los een halve theelepel suiker op in het warme water. Voeg het gist toe aan het water en laat 5 minuten staan tot het begint te schuimen.
2.Meng de bloem, de rest van de suiker en het zout in een kom. Voeg vervolgens het gistmengsel toe. Klop de eieren los en voeg die samen met de boter ook toe. Meng goed door. Strooi wat bloem op een werkblad en kneed daarop het deeg met de hand een paar minuten.
3.Vet een kom in en leg hier het deeg in. Dek af met een theedoek of vershoudfolie en laat ongeveer 1 een uur staan op kamertemperatuur tot het deeg is verdubbeld.
4.Verhit de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Duw het deeg wat in en verdeel het deeg in 20 gelijke stukken ter grootte van een golfbal. Druk elk stuk in een rechthoek van 10xx15 cm. Leg op elk stukje deeg half overlappend 3 plakjes pepperoni. Rol het plakje deeg op, druk de kanten dicht en leg met de naad naar onder op de bakplaat.
5.Bak de broodjed 15 tot 20 minuten in de oven tot ze goudbruin beginnen te worden.

Wil je nog meer Amerikaanse broodjes uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst