

240 ml lauwwarm water | |
100 gr suiker | |
1 zakje gist | |
650 gr bloem | |
1½ tl zout | |
2 eieren | |
120 gr boter | |
48 plakjes pepperoni |
1. | Los een halve theelepel suiker op in het warme water. Voeg het gist toe aan het water en laat 5 minuten staan tot het begint te schuimen. |
2. | Meng de bloem, de rest van de suiker en het zout in een kom. Voeg vervolgens het gistmengsel toe. Klop de eieren los en voeg die samen met de boter ook toe. Meng goed door. Strooi wat bloem op een werkblad en kneed daarop het deeg met de hand een paar minuten. |
3. | Vet een kom in en leg hier het deeg in. Dek af met een theedoek of vershoudfolie en laat ongeveer 1 een uur staan op kamertemperatuur tot het deeg is verdubbeld. |
4. | Verhit de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Duw het deeg wat in en verdeel het deeg in 20 gelijke stukken ter grootte van een golfbal. Druk elk stuk in een rechthoek van 10xx15 cm. Leg op elk stukje deeg half overlappend 3 plakjes pepperoni. Rol het plakje deeg op, druk de kanten dicht en leg met de naad naar onder op de bakplaat. |
5. | Bak de broodjed 15 tot 20 minuten in de oven tot ze goudbruin beginnen te worden. |
Laat een reactie achter