Ingredienten

80 gr boter
50 gr suiker
120 gr bloem
¼ tl zout
Snufje kaneel
1 tl vanille extract
50 gr pecannoten
Bakpapier
Vershoudfolie
Mixer
Pecan sandies zijn kruimelige koekjes gemaakt met pecannoten, geïnspireerd door Schotse shortbread-koekjes. Deze koekjes zijn populair in verschillende regio's en staten in de Verenigde Staten, maar ze worden vooral geassocieerd met het zuiden van het land.

Bereiden

1.Mix de boter en suiker door elkaar. Voeg al mixend beetje bij beetje de bloem toe, en mix vervolgens ook het zout, kaneel en vanille extract door het deeg.
2.Hak de pecanoten in stukjes en schep deze door het beslag. Vorm hier een grote bol van en pak deze in, in vershoudfolie. Leg deze minstens een half uur in de koelkast.
3.Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
4.Vorm van het deeg 16 stevige balletjes van ongeveer 2,5 cm, druk ze daarna plat tot ze ongeveer 1 centimeter dik zijn. Verdeel ze over de twee bakblikken. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

Wil je nog meer Amerikaanse koekjes uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

<

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst