Ingredienten

200 gr suiker
200 gr lichtbruine basterdsuiker
180 gr slagroom
50 gr boter
Snufje baking soda
½ tl zout
1 tl vanille extract
200 gr pecannoten
Bakpapier
Bakthermometer
Pecan pralines makkelijk zelf te maken snoepjes. Ze komen uit New Orleans, waar Franse immigranten amandelen vervingen voor pecannoten die in de regio van New Orleans veel beter te verkrijgen waren.

Bereiden

1.Doe de suikers, de slagroom, boter en baking soda in een steelpan en breng al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Blijf roeren tot het mengsel een temperatuur van 110 graden heeft bereikt.
2.Haal de pan van het vuur en roer de vanille extract en zout door het mengsel. Roer vervolgens de pecannoten er doorheen. Breng het mengsel weer terug naar 110 graden, haal van het vuur en blijf zeker 10 minuten roeren tot het mengsel dikker begint te worden.
3.Schep met een eetlepel hoopjes van het mengsel op het bakpapier. Laat de pralines afkoelen tot de stevig geworden zijn.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst