

260 gr bloem | |
½ tl zout | |
150 gr boter | |
2 el water | |
Voor de vulling: | |
200 gr suiker | |
200 ml donkere maisstroop | |
Snufje zout | |
60 gr boter | |
3 eieren | |
½ tl vanille extract | |
150 gr pecannoten | |
Ronde bakvorm van 26 cm |
1. | Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar. Maak een bal van het deeg en zet een uur in de koelkast. |
2. | Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de bakvorm in. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de bol deeg hierop uit tot een cirkel van 30 cm. Bekleed de bakvorm met het deeg en snij rond de rand af, druk de randen goed aan en prik met een vork een paar gaten in de bodem. |
3. | Doe de suiker, donkere maisstroop, zout en boter in een pan en breng het mengsel langzaam aan de kook. Roer door en haal van het vuur. Laat vervolgens afkoelen tot het lauwwarm is. |
4. | Klop de eieren los in een kom en roer het suiker mengsel er doorheen. Roer vervolgens ook de vanille extract door het mengsel. |
5. | Hou een paar pecannoten achter voor de garnering, hak de rest fijn en leg ze in de bakvorm. Giet het suikermengsel over de noten in de bakvorm en druk de achtergehouden noten langs de rand op de vulling. Bak de taart 60 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen. |
Laat een reactie achter