Ingredienten

260 gr bloem
½ tl zout
150 gr boter
2 el water
Voor de vulling:
200 gr suiker
200 ml donkere maisstroop
Snufje zout
60 gr boter
3 eieren
½ tl vanille extract
150 gr pecannoten
Ronde bakvorm van 26 cm
Pecan pie is vooral populair in Oklahoma en de omliggende staten. Hoewel hij het hele jaar door gegeten kan worden, is hij vooral tijdens de feestdagen onmisbaar.

Bereiden

1.Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar. Maak een bal van het deeg en zet een uur in de koelkast.
2.Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de bakvorm in. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de bol deeg hierop uit tot een cirkel van 30 cm. Bekleed de bakvorm met het deeg en snij rond de rand af, druk de randen goed aan en prik met een vork een paar gaten in de bodem.
3.Doe de suiker, donkere maisstroop, zout en boter in een pan en breng het mengsel langzaam aan de kook. Roer door en haal van het vuur. Laat vervolgens afkoelen tot het lauwwarm is.
4.Klop de eieren los in een kom en roer het suiker mengsel er doorheen. Roer vervolgens ook de vanille extract door het mengsel.
5.Hou een paar pecannoten achter voor de garnering, hak de rest fijn en leg ze in de bakvorm. Giet het suikermengsel over de noten in de bakvorm en druk de achtergehouden noten langs de rand op de vulling. Bak de taart 60 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst