Ingredienten

150 gr pindakaas
30 gr boter
180 gr poedersuiker
200 gr melkchocolade
200 gr pure chocolade
12 muffinvormpjes
Muffin bakvorm
Reese’s maakt al sinds 1928 hun populaire peanutbutter cups. Maar je kan deze chocolade snoepjes met pindakaas vulling natuurlijk ook zelf maken.

Bereiden

1.Smelt de pindakaas met de boter in een pan en roer hier vervolgens de poedersuiker doorheen tot er een wat dikker deeg ontstaat. Laat even afkoelen.
2.Smelt beide soorten chocolade samen au bain marie.
3.Verdeel de pindakaas vulling in 12 porties, vorm hier platte rondjes van die iets minder breed zijn dan de muffinvormpjes.
4.Doe de muffinvormpjes in de bakvorm en schep overal een eetlepel chocolade in. Leg hier de pindakaas rondjes op en giet vervolgens de rest van de chocolade hier overheen.
5.Zet de peanut butter cups een half uurtje in de vriezer om uit te harden.

Wil je nog meer Amerikaanse snoepjes uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst