Ingredienten

1 ui
250 gr rundergehakt
1 tl mosterd
1 tl Worcestershiresaus
¼ tl peper
¼ tl zout
4 sneetjes brood met rogge
4 plakken gatenkaas
Boter om in te bakken
De patty melt lijkt erg op een cheeseburger, maar dan op een boterham in plaats van een hamburger broodje. In de jaren ‘50 verscheen hij voor het eerst op een menukaart, in Los Angeles.

Bereiden

1.Snij de ui in halve ringen. Smelt wat boter in een pan en bak de uien tot ze glazig zijn.
2.Meng ondertussen het gehakt met de mosterd, Worcestershiresaus, peper en zout. En vorm hier vervolgens 2 hamburgers van. Smelt in koekenpan weer wat boter en bak de hamburgers tot ze gaar zijn.
3.Leg op twee sneetjes brood de plak kaas en leg hier de hamburgers op. Verdeel de uien over de twee hamburgers en dek af met de andere twee sneetjes brood op. Bak de patty melts in de pan van de burgers aan beide kanten tot de kaas begint te smelten.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst