Ingredienten

4 hamburgers
4 plakken cheddar kaas
200 gr pastrami
4 hamburger broodjes
1 tomaat
½ rode ui
8 blaadjes sla
4 el fry saus
Peper en zout
Grillpan
In Utah zijn de dol op de pastrami burger. De kok James Katsanevas bedacht deze burger in de jaren ‘70 in Californië. Tien jaar later verhuisde hij naar Salt Lake City en nam het recept mee naar zijn nieuwe restaurant. Daar werd deze burger pas echt populair.

Bereiden

1.Breng de hamburgers eventueel op smaak met peper en zout en bak ze in de grillpan een paar minuten per kant.
2.Leg op iedere burger een plan kaas en een kwart van de pastrami en verwarm nog een paar minuten tot de burgers gaar zijn en de kaas is gesmolten.
3.Snij ondertussen de broodjes open. En snij de tomaat en ui in plakjes.
4.Leg op iedere onderkant van de broodjes twee blaadjes sla, wat rode ui, een burger, tomaten en een lepel fry saus.

Het recept voor de saus vind je hier.

Wil je nog meer Amerikaanse burgers uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst