Ingredienten

350 gr penne
1 courgette
250 gr broccoli
100 gr groene asperges
1 ui
100 gr champignons
150 gr doperwten
2 tenen knoflook
100 ml groentebouillon
70 ml slagroom
2 tl limoensap
150 gr cherrytomaten
30 gr Parmezaanse kaas
15 gr basilicum
Peper en zout
Olijfolie om in te bakken
Deze romige pasta met groenten is in 1975 bedacht door de New Yorkse restaurant eigenaar Siri Maccioni. De rest van de jaren ‘70 de jaren daarna bleef het een van de populairste gerechten in Manhattan. Je kan dit gerecht ook prima met spaghetti maken.

Bereiden

1.Kook de penne al dente.
2.Halveer de courgette en snij in plakjes. Snij de broccoli in kleine roosjes en de asperges in stukken. Snipper de ui en snij de champignons in plakjes.
3.Breng water aan de kook en kook de broccoli en de asperges ongeveer 4 minuten, kook de laatste 2 minuten de doperwten mee.
4.Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui tot hij glazig begint te worden. Pers de knoflook uit en bak even mee. Bak vervolgens de courgette, paprika en de champignons kort mee. Voeg de groentebouillon, de slagroom en het citroensap toe. Laat een paar minuten pruttelen.
5.Halveer de cherrytomaten en roer deze met de Parmezaanse kaas in de pan bij de courgette. Schep ook de penne, broccoli en de asperges in de pan en roer door.
6.Scheur de basilicum in stukjes. Schep dit door de pasta en breng op smaak met peper en zout.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst