Ingredienten

500 gr fettuccine of tagliatelle
50 gr boter
1 teen knoflook
250 ml slagroom
1 eidooier
150 gr geraspte parmezaanse kaas
Peper en zout
Fettuccine Alfredo wordt al lang gegeten in Amerika, al in de jaren ‘20 werd het geserveerd. De laatste jaren is het vooral populair dankzij de restaurantketen Olive Garden die Amerikaans-Italiaans eten serveert. Amerikanen maken de saus in tegenstelling tot de Italianen met room en knoflook erdoor.

Bereiden

1.Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
2.Smelt de boter in een pan. Pers de knoflook en fruit deze kort in de boter. Roer ondertussen de slagroom en de eidooier door elkaar en giet dit bij de knoflook in de pan.
3.Verwarm het slagroom mengsel op middelhoog vuur maar laat deze niet koken. Doe driekwart van de kaas bij de saus en roer tot deze gesmolten is.
4.Giet de pasta af en roer deze door de saus in de pan. Strooi de rest van de kaas over de pasta en schep om. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Wil je nog meer Amerikaanse pasta uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst