Deze platte en smeuïge botercake is al sinds de jaren 30 populair in St. Louis.
Archieven: Recipes
Southwestern rijst
Dit gerecht is multi inzetbaar. Je kan deze rijst eten als bijgerecht bij een steak of als vegetarisch hoofdgerecht maar je kan er ook wraps of paprika’s mee vullen. Bij fajita’s smaakt het ook goed.
Aardappelsalade
Idaho is beroemd om zijn aardappels. De aardappel is dan ook de officiële groente van de staat. Wat kan je hier beter mee maken dan een frisse salade die vooral bij een barbecue goed past.
Club sandwich
Club is een afkorting voor Chicken and Lettuce Under Bacon. Oorspronkelijk komt hij uit de buurt van New York City, maar wordt tegenwoordig overal ter wereld geserveerd. Eet er friet bij voor een complete maaltijd.
Dutch baby
Deze hoge pannenkoek uit de oven heeft geen Nederlandse roots in zoals de naam zou doen vermoeden, de bedenker uit Seattle baseerde ze rond 1900 op Duitse pannenkoeken.
root beer float
In 1874 waren de ijsblokjes van Robert McCay Green in Philadelphia op. Daarom deed daarom hij vanille ijs in de frisdrank die hij vervolgens verkocht. In root beer zit geen alcohol, en is dus ook geen bier maar als het in een glas zit lijkt het er door de schuimkraag wel op.
Kentucky hot brown sliders
Dit klassieke broodje is bedacht in het Brown Hotel in Louisville als alternatief voor ham en ei waar nachtbrakers in de jaren 20 vaak om vroegen.
Apple pie
As American as apple pie... In New England zijn veel appelboomgaarden, daarom is appeltaart het nationale desert van Vermont.
Cornbread
Een bijgerecht dat typisch is voor de Zuidelijke staten van Amerika. Het is vooral lekker in combinatie met soep of chili. Maar ook een zoete variant, met wat honing er overheen is het een aanrader.
Kip & wafels
Of het nou een restauranthouder in Harlem, de Pennsylvania Dutch of de slaven op de katoenplantages waren die voor het eerst op het idee voor deze vreemde combinatie kwamen, dit is toch een echt typisch Zuidelijk gerecht.