Ingredienten

750 ml melk
2 pakjes vanille kloppudding
400 gr Oreo koekjes
250 ml slagroom
150 gr suiker
200 gr roomkaas
Optioneel: snoep wormen
Diepe ronde schaal van 20 cm
Mixer
Keukenmachine
Met een beetje fantasie zie je in de verkruimelde koekjes aarde. Daarom vinden veel mensen het ook leuk om dit dessert aan te kleden met snoep wormen die uit de grond gekropen komen. Hoewel dit kindvriendelijke toetje waarschijnlijk is gebaseerd op de Mississippi mud pie, komt deze niet uit dezelfde regio, want hij is bedacht in Californië.

Bereiden

1.Meng de melk en de vanille pudding door elkaar, blijf even roeren en laat de pudding daarna stijf worden in de koelkast.
2.Verkruimel de koekjes in de keukenmachine.
3.Klop de slagroom stijf met de suiker en mix vervolgens de roomkaas er doorheen. Schep dit mengsel door de vanille pudding heen tot alles goed gemengd is.
4.Schep een derde van de pudding in de schaal, doe hier een derde van de koekjes bovenop en herhaal dit nog twee keer. Sluit af met een laag koekjes. Decoreer eventueel met wat snoep wormen. Zet de pudding een uur of langer in de koelkast voor je hem serveert.

Wil je nog meer Amerikaanse puddings uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst