Ingredienten

500 gr rundergehakt
1 ui
350 ml passata
1 blik tomatenblokjes (van 400 gr)
2 el maismeel
1 tl Worcestershiresaus
1 tl komijn
½ tl chilipoeder
½ tl knoflookpoeder
½ tl cayennepeper
½ tl zout
½ tl peper
Lekker met geraspte kaas, zure room en brood.
In Amerika zijn ze dol op chili. In iedere staat lijken ze hem net wat anders te maken. Oklahoma ligt boven Texas en deze chili heeft dan ook wat weg van de Texas chili. Deze variant uit Oklahoma is alleen minder gekruid en is dikker door de toevoeging van de maismeel.

Bereiden

1.Bak het gehakt in een braadpan rul.
2.Snipper ondertussen de ui en bak deze een paar minuten mee met het gehakt.
3.Doe alle overige ingrediënten ook in de pan en roer goed door. Breng de chili aan de kook en laat vervolgens 1 uur op laag vuur afgedekt pruttelen. Roer af en toe door.
4.Serveer terwijl de chili nog warm is met geraspte kaas, zure room en brood.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst