

VOOR DE CAKE: | |
100 gr boter | |
100 gr suiker | |
2 eieren | |
1 tl vanille extract | |
80 ml karnemelk | |
1 tl baking soda | |
¼ tl zout | |
150 gr bloem | |
VOOR DE TOPPING: | |
70 gr donkerbruine basterdsuiker | |
50 gr suiker | |
200 gr bloem | |
½ tl kaneel | |
Snufje zout | |
120 gr boter | |
Optioneel: poedersuiker | |
Bakvorm of ovenschaal van 15x20cm | |
Mixer |
1. | Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de bakvorm in. |
2. | Mix de boter en suikers voor de cake door elkaar tot ze goed gemengd zijn. Voeg vervolgens de eieren, vanille extract, karnemelk, baking soda en zout toe en mix weer door. Voeg vervolgens beetje bij beetje, al mixend, de bloem toe tot er een glad beslag ontstaat. |
3. | Doe het beslag in de bakvorm en spreid uit tot een gelijke gladde laag. |
4. | Roer voor de topping de suikers, bloem, kaneel en zout door elkaar. Snij de boter in stukjes en kneed met je vingers het deeg tot kruimels en strooi over het cakebeslag. |
5. | Bak de cake ongeveer 30 minuten in de oven tot hij goudbruin begint te kleuren. Prik er eventueel met een satéprikker in om te controleren of de cake gaar is, als de satéprikker droog uit het cake komt, is hij klaar. |
6. | Laat volledig afkoelen en snij dan in 8 stukken. Bestrooi eventueel met een beetje poedersuiker. |
Laat een reactie achter