

150 gr digestive biscuits | |
100 gr boter | |
1 citroen | |
600 gr roomkaas | |
250 gr suiker | |
50 gr bloem | |
Snufje zout | |
1 ½ tl vanille extract | |
200 gr crème fraîche | |
5 eieren | |
125 gr zure room |
1. | Verhit de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in. Verkruimel de biscuits en smelt de boter in een pan. Meng de biscuits en 1 el suiker door de boter. Schep het mengsel in de springvorm en druk het stevig aan. Bak 10 minuten in de oven. |
2. | Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers hem daarna uit. |
3. | Haal de taartbodem uit de oven en verhoog de temperatuur naar 200 graden. |
4. | Hou 1 eetlepel suiker apart en mix de rest door de roomkaas. Voeg de bloem, zout, vanille extract, crème fraîche, 2 theelepels citroenrasp en 1 theelepel citroensap toe. |
5. | Splits 1 ei en voeg die samen met de 4 andere hele eieren toe aan het roomkaasmengsel. Mix goed door. |
6. | Giet de vulling in de springvorm en strijk deze glas. Bak de cheesecake 15 minuten in de oven. Draai de temperatuur terug naar 130 graden en bak vervolgens nog 1,5 uur. Prik eventueel met een satéprikker in de cake om te controleren of hij goed is, als de satéprikker droog uit de cake komt, is hij klaar. Laat de cake volledig afkoelen. |
7. | Meng voor de topping de zure room met de overgebleven eetlepel suiker en 2 theelepels citroensap en smeer uit over de cake. Zet de cake minimaal 4 uur in de koelkast voor je hem serveert. |
Laat een reactie achter