Ingredienten

VOOR HET FRY BREAD:
300 gr bloem
2 ½ tl bakpoeder
½ tl zout
240 ml lauwwarm water
Olie om in te bakken
VOOR DE CHILI:
1 ui
500 gr rundergehakt
½ tl chilipoeder
½ tl komijn
½ tl paprikapoeder
½ tl zout
½ tl peper
snufje knoflookpoeder
1 blik kidneybonen (van 300 gr)
1 blik tomatenblokjes (van 400 gr)
Olie om in te bakken
TOPPINGS:
Zure room
Geraspte kaas
Tomaat in blokjes
IJsbergsla
Zwarte olijven in plakjes
Avocado in blokjes
Navajo tacos eet je met fry bread. Dit broodje is ontstaan toen de Navajo indianen verplicht te voet moesten verhuizen van Arizona naar New Mexico. Er was tijdens deze ‘long walk’ weinig eten waardoor dit eenvoudige brood werd uitgevonden. Voor sommige Native Americans blijft dit gerecht dan ook een pijnlijke herinnering. Maar toch wordt het ook nu nog veel gegeten.

Bereiden

1.Roer in een kom de bloem, bakpoeder en zout door elkaar. Voeg al mixend met kneedhaken beetje bij beetje het warme water toe tot een deeg ontstaat. Strooi wat bloem op een werkblad en kneed het deeg tot een bol. Leg het deeg terug in de kom, dek af met een theedoek en laat ongeveer 10 minuten rusten.
2.Verdeel het deeg in 8 gelijke delen, maak er balletjes van en rol die uit met een deegroller tot cirkels van ongeveer 15 centimeter. Dek weer af en laat weer 10 minuten staan.
3.Snipper ondertussen voor de chili de ui. Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui een paar minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de kruiden, kidneybonen en tomatenblokjes toe aan het gehakt. Roer goed door en laat ongeveer 15 minuten op laag vuur pruttelen.
4.Verwarm een flinke laag olie in een koekenpan en bak de broodjes per twee in de pan tot het deeg goudbruin is, draai om en bak de andere kant. Laat ze uitlekken op een paar vellen keukenpapier.
5.Verdeel de vulling over de 8 broodjes en doe er toppings naar keuze op.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst