Ingredienten

150 gr boter
20 gr cacao
200 gr suiker
½ ei
100 gr digestive koekjes
40 gr kokosrasp
15 ml slagroom
15 ml vanillevla
150 gr poedersuiker
80 gr pure chocolade
Bakvorm van 15x15cm
Mixer
Nanaimo bars zijn lekkere zoete snacks die ook als dessert gegeten kan worden. Ze komen eigenlijk uit Canada, maar ze hebben hun weg naar beneden gevonden en zijn inmiddels ook populair in Washington.

Bereiden

1.Smelt de helft van boter in een pan en roer de cacao, de suiker en het ei er doorheen. Roer tot alles is gesmolten.
2.Verkruimel de koekjes en roer deze met de kokos door de boter. Schep het mengsel in de bakvorm en druk het stevig aan.
3.Hou ongeveer 20 gram boter apart en mix de rest van de boter met de slagroom en vanillevla door de poedersuiker. Verdeel het mengsel over de koekjes laag.
4.Smelt de chocolade met de achtergehouden boter au bain marie. Giet dit over de slagroom laag en laat volledig afkoelen tot het stijf is geworden. Snij vervolgens in 9 vierkantjes.

Wil je nog meer Amerikaanse repen uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst