

150 gr gemengde olijven | |
2 el kappertjes | |
100 gr gegrilde rode paprika | |
2 el verse peterselie | |
150 gr cocktail salade of tursu | |
1 teen knoflook | |
1 el rode wijnazijn | |
3 el extra vergine olijfolie | |
1 Turks brood | |
150 gr salami | |
150 gr mortadella | |
150 gr prosciutto | |
150 gr belegen kaas | |
Keukenmachine |
1. | Meng de olijven, kappertjes, paprika, peterselie en cocktail salade in een kom en pers de knoflook hierboven uit. Maak alles klein met een keukenmachine, zorg er voor dat er geen puree ontstaat, het moeten stukjes blijven. Roer vervolgens de olijfolie en de azijn door het mengsel. |
2. | Snij het brood horizontaal doormidden en smeer een ruime laag van het olijfmengsel op de beide helften van het brood. Leg vervolgens op de onderste helft van het brood een laag met de helft van de salami, gevolgd door een laag met de helft van de mortadella, een laag met de helft van de prosciutto en een laag met de helft van de kaas. Herhaal dit nog een keer. Doe de bovenkant van het brood hier bovenop. |
3. | Pak het brood in met folie en zet 1 uur in de koelkast. Snij het brood in 6 driehoekige stukken. |
Laat een reactie achter