Ingredienten

Voor het deeg:
260 gr bloem
½ tl zout
150 gr boter
2 el water
Voor de vulling:
150 gr pure chocolade
50 gr boter
6 eieren
150 gr bruine basterdsuiker
150 gr suiker
1 tl vanille extract
Voor te topping:
400 ml slagroom
2 el suiker
1 tl vanille extract
30 gr pure chocolade
Rasp
Ronde bakvorm van 26 cm
Er bestaat niet één vast recept voor een Mississippi mud pie. Ik heb voor een traditionele pie crust gekozen, maar hij wordt tegenwoordig ook vaak met een bodem van oreo koekjes gemaakt. Hij hoeft ook niet per se in een ronde vorm gemaakt te worden. Ook met extra toevoegingen kan je je uitleven door er bijvoorbeeld noten of fudge door te doen.

Bereiden

1.Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar. Maak een bal van het deeg en zet een uur in de koelkast.
2.Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de bakvorm in. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de bol deeg hierop uit tot een cirkel van 30 cm. Bekleed de bakvorm met het deeg en snij rond de rand af, druk de randen goed aan en prik met een vork een paar gaten in de bodem. Bak de bodem 15 minuten tot het deeg goudbruin begint te worden. Haal de bodem uit de oven en laat hem afkoelen.
3.Smelt voor de vulling de chocolade met de boter au bain marie. Roer het mengsel goed door en laat het een beetje afkoelen.
4.Klop de eieren los en roer de suikers en de vanille extract er doorheen tot alles goed gemengd is. Voeg vervolgens het chocolade mengsel toe en roer weer door. Giet de vulling in de taartbodem en bak hem vervolgens een uur in de oven. Laat de taart vervolgens helemaal afkoelen.
5.Klop voor de topping de slagroom met de suiker stijf en smeer deze over de taart. Rasp de chocolade en strooi dit over de slagroom. Ze de taart in de koelkast tot je hem serveert.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst