

Voor het deeg: | |
260 gr bloem | |
½ tl zout | |
150 gr boter | |
2 el water | |
Voor de vulling: | |
150 gr pure chocolade | |
50 gr boter | |
6 eieren | |
150 gr bruine basterdsuiker | |
150 gr suiker | |
1 tl vanille extract | |
Voor te topping: | |
400 ml slagroom | |
2 el suiker | |
1 tl vanille extract | |
30 gr pure chocolade | |
Rasp | |
Ronde bakvorm van 26 cm |
1. | Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar. Maak een bal van het deeg en zet een uur in de koelkast. |
2. | Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de bakvorm in. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de bol deeg hierop uit tot een cirkel van 30 cm. Bekleed de bakvorm met het deeg en snij rond de rand af, druk de randen goed aan en prik met een vork een paar gaten in de bodem. Bak de bodem 15 minuten tot het deeg goudbruin begint te worden. Haal de bodem uit de oven en laat hem afkoelen. |
3. | Smelt voor de vulling de chocolade met de boter au bain marie. Roer het mengsel goed door en laat het een beetje afkoelen. |
4. | Klop de eieren los en roer de suikers en de vanille extract er doorheen tot alles goed gemengd is. Voeg vervolgens het chocolade mengsel toe en roer weer door. Giet de vulling in de taartbodem en bak hem vervolgens een uur in de oven. Laat de taart vervolgens helemaal afkoelen. |
5. | Klop voor de topping de slagroom met de suiker stijf en smeer deze over de taart. Rasp de chocolade en strooi dit over de slagroom. Ze de taart in de koelkast tot je hem serveert. |
Laat een reactie achter