

2 tenen knoflook | |
2 uien | |
2 winterpenen | |
2 stengels bleekselderij | |
1 kipfilet | |
1 liter kippenbouillon | |
1 liter water | |
1 laurierblad | |
Peper en zout | |
Olie om in te bakken | |
Voor de matzeballen: | |
100 g matze crackers | |
3 eieren | |
50 ml zonnebloemolie | |
30 ml water | |
Snufje nootmuskaat | |
Snufje gemberpoeder | |
Peper en zout |
1. | Pers de knoflook uit. Snipper de ui, schil de winterpenen, halveer ze en snij deze en bleekselderij in plakjes. Verwarm wat olie in een soeppan en bak dit alles een paar minuten op middelhoog vuur. |
2. | Doe de kipfilet met de bouillon, water en het laurierblad erbij in de pan en breng aan de kook. Laat afgedekt op laag vuur ongeveer een half uur koken. |
3. | Maak ondertussen het deeg voor de matzeballen. Maal de crackers fijn met een keukenmachine of met de hand. Klop de eieren los en roer hier de olie, het water, de kruiden en naar smaak peper en zout doorheen. Roer de fijngemalen crackers door het eiermengsel. Dek het deeg af en zet in de koelkast tot de soep klaar is. |
4. | Haal de kip en het laurierblad uit de pan. Trek de kipfilet uit elkaar met een vork en doe deze terug in de soep. |
5. | Draai ongeveer 20 balletjes van het deeg en voeg deze ook toe aan de soep. Breng de soep weer aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur koken tot de matzeballen gaar zijn. Breng de soep eventueel nog op smaak met peper en zout. |
Laat een reactie achter