Ingredienten

4 kipfilets
100 gr bloem
1 tl paprikapoeder
1 tl oregano
2 eieren
2 el water
150 gr paneermeel
1 banaan
Peper en zout
Olie om in te bakken
Voor de saus:
25 gr boter
3 el bloem
200 ml melk
Snufje nootmuskaat
In Baltimore, Maryland werden vroeger heel veel bananen geïmporteerd. Banaan is daarom dan ook een van de ingrediënten uit dit gerecht.

Bereiden

1.Meng in een kom de bloem met de paprikapoeder en de oregano. Klop in een andere kom de eieren los met het water en doe het paneermeel in een derde kom.
2.Haal de kipfilets eerst door de bloem tot ze helemaal bedekt zijn, daarna door het ei en vervolgens door het paneermeel. Herhaal alle stappen nog een keer.
3.Verwarm in een pan een flinke laag olie en bak hierin de kipfilets eerst kort op hoog vuur en daarna op laag vuur nog ongeveer vijf minuten per kant tot ze gaar zijn.
4.Smelt voor de saus ondertussen in een andere pan de boter en roer hier de bloem doorheen. Voeg vervolgens al roerend beetje bij beetje de melk toe. Laat ongeveer 5 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met de nootmuskaat en wat peper en zout.
5.Snij de banaan in plakjes. Verwarm een laag olie in weer een andere pan en bak hierin kort de banaan tot deze bruin begint te kleuren
6.Serveer de kip met de saus en banaan.

Wil je nog meer Amerikaanse kipgerechten uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst