Ingredienten

250 gr bloem
2 tl bruine basterdsuiker
2 tl bakpoeder
½ tl zout
100 gr boter
100 ml maple syrup
1 ei
30 ml melk
50 gr pecannoten
Bakpapier
Mixer met kneedhaken
Maple scones zijn een populair baksel in New England, vooral in de staat Vermont. Deze scones zijn perfect voor de herfstochtenden. Voeg je eigen draai toe door de pecannoten te vervangen door walnoten, hazelnoten of gedroogde vruchten.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2.Roer in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar. Mix de boter er doorheen en voeg vervolgens de maple syrup, het ei en de melk toe en mix weer even door.
3.Hak de pecannoten fijn en roer deze door het deeg.
4.Bestrooi het werkblad met bloem en vorm een bol van het deeg. Druk de bol in tot deze 2,5 cm dik is en snij in 8 driehoekjes.
5.Bak de scones ongeveer 20 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Ze kunnen zowel warm als koud gegeten worden.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst