Ingredienten

350 ml melk
2 eieren
100 ml maple syrup
½ tl vanille extract
6 crème brûlée bakjes
Grote ovenschaal
Maple custard uit New England is een dessert waarin maple syrup wordt gecombineerd met custard. Het heeft wat weg van crème brûlée, alleen wordt in dit gerecht ook eiwit gebruikt.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 160 graden.
2.Verwarm de melk langzaam in een pan tot het net niet kookt. Haal van het vuur af.
3.Klop ondertussen de eieren los en roer de maple syrup en vanille extract er doorheen. Giet dit mengsel vervolgens al roerend bij de melk.
4.Verdeel het mengsel over de 6 crème brûlée bakjes. Zet de bakjes in de grote ovenschaal en vul deze met kokend water tot de hoogte van de vulling.
5.Zet de schaal in de oven en bak ongeveer 45 minuten. Laat afkoelen voor je ze serveert.

Wil je nog meer Amerikaanse desserts uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst