

Voor het deeg: | |
260 gr bloem | |
½ tl zout | |
150 gr boter | |
2 el water | |
Voor de vulling: | |
300 ml slagroom | |
300 ml melk | |
4 eidooiers | |
200 gr lichtbruine basterdsuiker | |
50 gr maizena | |
Snufje zout | |
120 ml maple syrup | |
1 tl vanille extract | |
Voor de topping: | |
200 ml slagroom | |
2 el suiker | |
Vershoudfolie | |
Ronde bakvorm van 26 cm |
1. | Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar. Maak een bal van het deeg en zet een uur in de koelkast. |
2. | Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de bol deeg hierop uit tot een cirkel van 30 cm. Bekleed de bakvorm met het deeg en snij rond de rand af en druk de randen aan, prik met een vork een paar gaten in de bodem. Bak de bodem 20 minuten. Haal de bodem uit de oven en laat hem afkoelen. |
3. | Doe de slagroom, melk, eidoorers, suiker, maizena en zout in een steelpan en verwarm de vulling al roerend op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten tot het mengsel dik geworden is. Roer daarna de maple syrup en de vanille extract door de vulling. |
4. | Giet de vulling in de bodem en dek hem af met vershoudfolie. Zet de taart minimaal 4 uur, maar bij voorkeur een dag, in de koelkast. |
5. | Klop de slagroom met de suiker stijf en smeer dit uit over de taart. |
Laat een reactie achter