Ingredienten

Voor het deeg:
260 gr bloem
½ tl zout
150 gr boter
2 el water
Voor de vulling:
300 ml slagroom
300 ml melk
4 eidooiers
200 gr lichtbruine basterdsuiker
50 gr maizena
Snufje zout
120 ml maple syrup
1 tl vanille extract
Voor de topping:
200 ml slagroom
2 el suiker
Vershoudfolie
Ronde bakvorm van 26 cm
De maple cream pie, ookwel de maple custard pie genoemd, komt uit New England. Daar groeien veel esdoornen waar maple syrup van wordt getapt.

Bereiden

1.Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar. Maak een bal van het deeg en zet een uur in de koelkast.
2.Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de bol deeg hierop uit tot een cirkel van 30 cm. Bekleed de bakvorm met het deeg en snij rond de rand af en druk de randen aan, prik met een vork een paar gaten in de bodem. Bak de bodem 20 minuten. Haal de bodem uit de oven en laat hem afkoelen.
3.Doe de slagroom, melk, eidoorers, suiker, maizena en zout in een steelpan en verwarm de vulling al roerend op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten tot het mengsel dik geworden is. Roer daarna de maple syrup en de vanille extract door de vulling.
4.Giet de vulling in de bodem en dek hem af met vershoudfolie. Zet de taart minimaal 4 uur, maar bij voorkeur een dag, in de koelkast.
5.Klop de slagroom met de suiker stijf en smeer dit uit over de taart.

Wil je nog meer Amerikaanse pies uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst