

85 gr bacon | |
15 gr boter | |
1 ui | |
1 teentje knoflook | |
30 gr bloem | |
600 gr maiskorrels uit blik | |
2 aardappels | |
250 ml volle melk | |
500 ml kippenbouillon | |
½ tl zout | |
½ tl peper |
1. | Snij de bacon in reepjes en bak deze in een grote soeppan in de boter tot de bacon gaar is, maar nog niet krokant. Haal de bacon uit de pan en leg apart. |
2. | Snipper de ui, pers de knoflook en doe deze samen met de bloem in de soeppan met het bakvet van de bacon. Bak 5 minuten op laag vuur. Schil de aardappen en snij in blokjes, voeg deze samen met de mais, melk, kippenboullion, zout en peper toe aan de bacon. Roer goed door. |
3. | Breng het geheel aan de kook. Laat vervolgens op laag vuur nog 20 minuten koken. Giet de helft van de soep in een kom, voeg de helft van de bacon toe en pureer deze met een staafmixer. Roer verzolgens met de overgebleven bacon door de rest van de soep. |
Laat een reactie achter