Ingredienten

85 gr bacon
15 gr boter
1 ui
1 teentje knoflook
30 gr bloem
600 gr maiskorrels uit blik
2 aardappels
250 ml volle melk
500 ml kippenbouillon
½ tl zout
½ tl peper
In New England houden ze van volle romige gerechten. Daar is deze corn chowder geen uitzondering op, Als voorkeur hebt voor eens iets minder stevige soep, voeg je gewoon wat extra bouillon toe.

Bereiden

1.Snij de bacon in reepjes en bak deze in een grote soeppan in de boter tot de bacon gaar is, maar nog niet krokant. Haal de bacon uit de pan en leg apart.
2.Snipper de ui, pers de knoflook en doe deze samen met de bloem in de soeppan met het bakvet van de bacon. Bak 5 minuten op laag vuur. Schil de aardappen en snij in blokjes, voeg deze samen met de mais, melk, kippenboullion, zout en peper toe aan de bacon. Roer goed door.
3.Breng het geheel aan de kook. Laat vervolgens op laag vuur nog 20 minuten koken. Giet de helft van de soep in een kom, voeg de helft van de bacon toe en pureer deze met een staafmixer. Roer verzolgens met de overgebleven bacon door de rest van de soep.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst