Ingredienten

530 gr witte bonen uit blik
1 ui
200 gr spekblokjes
80 gr bruine basterdsuiker
80 ml maple syrup
1 tl mosterdpoeder
1 tl zout
¼ tl peper
Ovenschaal met deksel
De bekendste bonen uit New England zijn die uit Boston, maar maak voor de verandering vooral ook eens de versie uit Maine. Bij de bonenschotel uit deze staat wordt maple syrup gebruikt in plaats van ketchup.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de ovenschaal in.
2.Laat de bonen uitlekken en snij de ui in parten. Leg de bonen, spekblokjes en ui in de ovenschaal.
3.Doe in een steelpan de suiker, maple syrup, mosterdpoeder, zout en peper en breng aan de kook. Giet het mengsel over de bonen. Giet er vervolgens heet water bij tot de bonen net onder staan.
4.Doe de deksel op de ovenschaal en zet ca. 3 uur in de oven. Verwijder halverwege de deksel. Als de bonen te droog worden kun je nog wat extra water toevoegen

Wil je nog meer Amerikaanse bonengerechten uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst