Ingredienten

3 eieren
500 gr macaroni
250 gr mayonaise
60 ml azijn
3 el mosterd
1 tl zout
½ tl peper
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl paprikapoeder
2 stengels bleekselderij
1 rode paprika
5 takjes peterselie
100 gr julienne gesneden peen
Een macaronisalade is een vast onderdeel van de Amerikaanse keuken, vooral in de zuidelijke staten. Ideaal voor bij een barbecue. Iedereen maakt hem net wat anders, dit is een lekker basisrecept waar je makkelijk je eigen draai aan kan geven.

Bereiden

1.Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat afkoelen en snij dan in kleine stukjes.
2.Breng een pan ruim water aan de kook en kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en spoel de macaroni af met koud water.
3.Meng in een kom de mayonaise, azijn, mosterd, zout, peper, knoflookpoeder en paprikapoeder goed door elkaar. Snij de bleekselderij, paprika en peterselie fijn en roer met de peen en het ei door de saus.Schep de saus door de macaroni en roer goed door zodat alles bedekt is.
4.Zet de macaronisalade minimaal 2 uur in de koelkast voor het serveren.

Wil je nog meer Amerikaanse pasta uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst