Ingredienten

500 gr macaroni
100 gr boter
850 ml melk
60 gr bloem
1 tl zout
¼ tl nootmuskaat
¼ tl peper
¼ tl paprikapoeder
400 gr geraspte cheddar
200 gr geraspte gruyere
Ovenschaal van 20x30 cm
Wisconsin was lang de staat met de grootste zuivelproductie van het land. Daar hebben de inwoners van Wisconsin hun bijnaam ‘cheesehead’ aan te danken. Je kan van die kaas prima deze traditionele mac and cheese maken.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in. Kook de macaroni volgens 3 minuten korter dan de aanwijzingen op de verpakking.
2.Smelt in een pan op middelhoog vuur de boter. Roer als de boter begint te pruttelen de bloem er doorheen, blijf even roeren tot het mengsel goudbruin begint te worden. Giet vervolgens beetje bij beetje al roerend de melk in de pan.
3.Haal de pan van het vuur en roer de kruiden en driekwart van beide soorten kaas door de saus. Roer goed door en schep dit door de macaroni.
4.Giet het macaroni mengsel in de ovenschaal en bak de mac and cheese ongeveer 20 minuten in de oven tot de bovenste laag goudbruin is.

Wil je nog meer Amerikaanse cocktails uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Instagram of Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst