

500 gr macaroni | |
100 gr boter | |
850 ml melk | |
60 gr bloem | |
1 tl zout | |
¼ tl nootmuskaat | |
¼ tl peper | |
¼ tl paprikapoeder | |
400 gr geraspte cheddar | |
200 gr geraspte gruyere | |
Ovenschaal van 20x30 cm |
1. | Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in. Kook de macaroni volgens 3 minuten korter dan de aanwijzingen op de verpakking. |
2. | Smelt in een pan op middelhoog vuur de boter. Roer als de boter begint te pruttelen de bloem er doorheen, blijf even roeren tot het mengsel goudbruin begint te worden. Giet vervolgens beetje bij beetje al roerend de melk in de pan. |
3. | Haal de pan van het vuur en roer de kruiden en driekwart van beide soorten kaas door de saus. Roer goed door en schep dit door de macaroni. |
4. | Giet het macaroni mengsel in de ovenschaal en bak de mac and cheese ongeveer 20 minuten in de oven tot de bovenste laag goudbruin is. |
Laat een reactie achter