

80 gr boter | |
2 el bloem | |
500 ml runderbouillon | |
300 gr rijst | |
1 ui | |
500 gr rundergehakt | |
4 eieren | |
zout | |
peper |
1. | Smelt 40 gr boter in een pan en roer de bloem er doorheen. Voeg al roerend runderbouillon toe en laat 20 minuten koken op laag vuur. Roer regelmatig, tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper. |
2. | Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking |
3. | Snipper de ui en meng deze met zout en peper door het gehakt. Vorm hier met natte handen 4 hamburgers van. Smelt in een koekenpan 15 gr boter en bak de hamburgers per kant ongeveer 5 minuten. |
4. | Smelt ondertussen in een andere pan de overgebleven boter en bak spiegeleieren in ongeveer 3 minuten per ei. |
5. | Verdeel de rijst over 4 borden. Leg hier een hamburger op. Giet hier de saus overheen en vervolgens een gebakken ei. |
Laat een reactie achter