Ingredienten

7 digestive koekjes
60 gr boter
100 gr suiker
1 citroen
200 gr roomkaas
70 gr poedersuiker
150 ml melk
1 tl maizena
1 ei
½ tl vanille extract
250 ml slagroom
Bakvorm van 15x15 cm
Mixer
Dit zomerse toetje wordt ook soms ook wel lemon delight, of lemon lasagna genoemd. In Amerika groeien in Californië verreweg de meeste citroenen, door het warme klimaat.

Bereiden

1.Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Roer de boter en een kwart van de suiker door de koekjes. Schep het mengsel in de bakvorm en druk stevig aan.
2.Rasp de citroen en pers hem uit.
3.Mix de roomkaas met de poedersuiker en 1 eetlepel citroensap door elkaar. Smeer dit uit over de koekjesbodem tot een gladde laag. Zet de bakvorm in de koelkast.
4.Doe ongeveer driekwart van de overgebleven suiker in een pan met de melk, maizena en het ei. Breng heel langzaam al roerend aan de kook en zet vervolgens direct op laag vuur. Roer een paar minuten door tot de saus dikker begint te worden.
5.Doe 2 eetlepels citroenrasp, de rest van het citroensap en de vanille extract bij de saus en roer door. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
6.Giet de citroensaus over de roomkaas laag en smeer deze ook weer uit tot een gladde laag. Zet de schaal minimaal 1,5 uur in de koelkast.
7.Klop de slagroom met de overgebleven suiker stijf en smeer deze over de citroensaus en snij de lemon lush in 6 stukken.

Wil je nog meer Amerikaanse desserts uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst