

100 gr bloem | |
1 ei | |
1 tl gedroogde peterselie | |
400 ml melk | |
2 aardappels | |
1 kleine ui | |
800 ml water | |
2 kippenbouillonblokjes | |
Peper en zout | |
Boter om in te bakken |
1. | Kneed de bloem, het ei, de peterselie met ongeveer drie eetlepels melk en peper en zout naar smaak met de hand door elkaar. Zet het deeg apart. |
2. | Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snipper de ui grof. Smelt wat boter in een soeppan en bak hierin de aardappelen en de ui ongeveer 10 minuten. |
3. | Voeg de rest van de melk, het water en de kippenbouillonblokjes toe aan de pan met de aardappelen en breng aan de kook. Laat de soep op laag vuur half afgedekt pruttelen. |
4. | Maak ondertussen de knoephla door een rol van ongeveer een centimeter dik van het deeg te vormen. Snij dit in stukjes van ongeveer een halve centimeter dik. |
5. | Voeg de knoephla toe aan de soep en laat nog ongeveer 10 minuten koken. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout. |
Laat een reactie achter