Ingredienten

100 gr bloem
1 ei
1 tl gedroogde peterselie
400 ml melk
2 aardappels
1 kleine ui
800 ml water
2 kippenbouillonblokjes
Peper en zout
Boter om in te bakken
De knoephla is een deegballetje dat afstamt van de Duitse Knöpfle waar meestal romige soep mee wordt gemaakt. Vooral bovenin Amerika wordt hij veel gegeten, met name in North Dakota. Daar eten ze hem alleen met aardappel, in andere regio’s doen ze er soms nog wat andere groente zoals wortel bij.

Bereiden

1.Kneed de bloem, het ei, de peterselie met ongeveer drie eetlepels melk en peper en zout naar smaak met de hand door elkaar. Zet het deeg apart.
2.Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snipper de ui grof. Smelt wat boter in een soeppan en bak hierin de aardappelen en de ui ongeveer 10 minuten.
3.Voeg de rest van de melk, het water en de kippenbouillonblokjes toe aan de pan met de aardappelen en breng aan de kook. Laat de soep op laag vuur half afgedekt pruttelen.
4.Maak ondertussen de knoephla door een rol van ongeveer een centimeter dik van het deeg te vormen. Snij dit in stukjes van ongeveer een halve centimeter dik.
5.Voeg de knoephla toe aan de soep en laat nog ongeveer 10 minuten koken. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

Wil je nog meer Amerikaanse soepen uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.