Ingredienten

225 g zelfrijzend bakmeel
2 el suiker
1 tl baking soda
¼ tl zout
1 ei, gescheiden
375 ml karnemelk
100 gr gesmolten boter
2 tl vanille extract
boter of olie om in te vetten
VOOR DE KIP
3-4 kippendijen, zonder bot
250 ml karnemelk
130 gr bloem
2 el maizena
1 tl zout
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen zwarte peper
¼ knoflookpoeder
½ el uienpoeder
olie om in te frituren
lekker met maple syrup
Of het nou een restauranthouder in Harlem, de Pennsylvania Dutch of de slaven op de katoenplantages waren die voor het eerst op het idee voor deze vreemde combinatie kwamen, dit is toch een echt typisch Zuidelijk gerecht.

Bereiden

1.Doe voor de wafels het zelfrijzend bakmeel, suiker, baking soda en het zout in een kom en meng even door. Scheid het ei in 2 kommen. Doe in de kom met het eigeel, vanille extract, karnemelk en de gesmolten boter. Roer goed door. Klop het eiwit helemaal stijf.
2.Giet het karnemelk mengsel bij de droge ingrediënten en roer even door. Klop niet te lang, er mogen hier wat klontjes zichtbaar blijven.Spatel vervolgens voorzichting het opgeklopte eiwit door het deeg totdat er geen eiwit meer te zie is. Laat het geheel nu 15 min rusten.
3.Bak vervolgens de wafels in een wafelijzer in ongeveer 4 min bruin.
4.Snijd de kippendijen in 2 ongeveer even grote delen. Vermeng met de karnemelk en laat een half uurtje in de koelkast marineren.
5.Verhit de olie tot ongeveer 170°C. Meng de bloem met de maizena, zout, paprikapoeder, zwarte peper, knoflookpoeder en uienpoeder. Dip de kip in de gekruide bloem en frituur deze in 7-8 minuten gaar en mooi bruin. Frituur niet te veel stukken tegelijk en laat uitlekken op keukenpapier.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst