

225 g zelfrijzend bakmeel | |
2 el suiker | |
1 tl baking soda | |
¼ tl zout | |
1 ei, gescheiden | |
375 ml karnemelk | |
100 gr gesmolten boter | |
2 tl vanille extract | |
boter of olie om in te vetten | |
VOOR DE KIP | |
3-4 kippendijen, zonder bot | |
250 ml karnemelk | |
130 gr bloem | |
2 el maizena | |
1 tl zout | |
1 tl paprikapoeder | |
1 tl gemalen zwarte peper | |
¼ knoflookpoeder | |
½ el uienpoeder | |
olie om in te frituren | |
lekker met maple syrup |
1. | Doe voor de wafels het zelfrijzend bakmeel, suiker, baking soda en het zout in een kom en meng even door. Scheid het ei in 2 kommen. Doe in de kom met het eigeel, vanille extract, karnemelk en de gesmolten boter. Roer goed door. Klop het eiwit helemaal stijf. |
2. | Giet het karnemelk mengsel bij de droge ingrediënten en roer even door. Klop niet te lang, er mogen hier wat klontjes zichtbaar blijven.Spatel vervolgens voorzichting het opgeklopte eiwit door het deeg totdat er geen eiwit meer te zie is. Laat het geheel nu 15 min rusten. |
3. | Bak vervolgens de wafels in een wafelijzer in ongeveer 4 min bruin. |
4. | Snijd de kippendijen in 2 ongeveer even grote delen. Vermeng met de karnemelk en laat een half uurtje in de koelkast marineren. |
5. | Verhit de olie tot ongeveer 170°C. Meng de bloem met de maizena, zout, paprikapoeder, zwarte peper, knoflookpoeder en uienpoeder. Dip de kip in de gekruide bloem en frituur deze in 7-8 minuten gaar en mooi bruin. Frituur niet te veel stukken tegelijk en laat uitlekken op keukenpapier. |
Laat een reactie achter