Ingredienten

120 ml melk
40 gr boter
1 zakje gist
50 gr suiker
1 ei
½ tl zout
¼ tl nootmuskaat
350 gr bloem
Voor de vulling:
60 gr boter
50 gr pecannoten
100 gr bruine basterdsuiker
½ el kaneel
30 gr bloem
80 gr rozijnen
Voor de topping:
60 gr poedersuiker
½ el water
Gouden, paarse en groene suiker of strooisels
Plastic baby poppetje (groot genoeg om niet door te kunnen slikken)
King cake is een traditie tijdens Mardi Gras, het carnaval van New Orleans en omstreken. In de cake zit een plastic baby poppetje verstopt, die Jezus moet voorstellen. Degene die hem in zijn stukje cake vind is de koning van de avond en moet het jaar erop het feest organiseren.

Bereiden

1.Doe de melk in een steelpan en verwarm deze tot het bijna kookt. Haal de melk van het vuur af en door de boter er doorheen. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Meng ondertussen in een kom de gist met het lauwwarme water en een klein beetje suiker en laat dit ongeveer 10 minuten staan tot het begint te schuimen.
2.Roer de afgekoelde melk door de gist en roer er vervolgens ook de suiker, het ei, zout en nootmuskaat doorheen. Mix vervolgens beetje bij beetje de bloem door het mengsel. Gebruik op het einde kneedhaken en kneed het 5 minuten door. Vet een nieuwe kom in en schep hier het deeg in. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg op een warme plek zeker 2 uur rijzen tot het is verdubbeld in omvang.
3.Smelt te boter voor de vulling en hak de pecannoten fijn. Meng ze met de basterdsuiker, kaneel, bloem, rozijnen en de gesmolten boter.
4.Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 25 bij 40 cm. Bestrooi het deeg met de vulling en rol het deeg vanaf de brede kant op. Zorg dat de naad aan de onderkant van de cake zit. Breng de uiteinden van de rol naar elkaar toe en vorm er een vorm er een cirkel van, knijp de uiteinden dicht. Bekleed een bakblik met bakpapier, leg de cake erop en laat deze weer een uur op een warme plek rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
5.Bak de cake ongeveer 30 minuten in de oven. Druk daarna het poppetje in de cake en laat de cake afkoelen.
6.Meng voor de topping de poedersuiker met het water en giet deze over de cake. Decoreer als het glazuur hard is de cake met de gekleurde poedersuiker.
7.Breng je gasten voor het serveren op de hoogte van de baby die zich in een stuk van de cake bevindt, zodat niemand zijn tanden breekt.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst