

200 gr boter | |
500 gr volkorenbiscuits | |
5 limoenen | |
8 eidooiers | |
800 ml gecondenseerde melk | |
450 ml slagroom | |
ronde bakvorm van 23 cm |
1. | Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de bakvorm in. Smelt de boter en laat iets afkoelen. Maal of hak de volkorenbicuits heel fijn en meng de gesmolten boter er doorheen. Giet de biscuits in de bakvorm en druk stevig aan tegen de bodem en de rand. Bak de bodem 20 minuten in de oven en laat afkoelen. |
2. | Verlaag de temperatuur van de oven naar 150 graden. Rasp de schil van de limoenen en pers ze uit. Hou een klein beetje limoenrasp achter voor de garnering, en mix op lage snelheid de rest met het sap, de eidooiers, gecondenseerde melk tot deze wat dikker is geworden. |
3. | Giet de vulling op de taartbodem en bak deze 30 minuten in de oven. Laat de pie afkoelen en zet hem vervolgens nog een uur in de koelkast. |
4. | Klop de slagroom en smeer deze uit over de pie. Strooi hier vervolgens de achtergehouden limoenrasp overheen. |
Laat een reactie achter