

12 plakken ontbijtspek | |
1 ui | |
2 tomaten | |
12 witte bollen | |
60 gr mayonaise | |
12 plakken kalkoenfilet | |
6 plakken cheddar | |
25 gr parmezaanse kaas | |
120 gr boter | |
2 el bruine basterdsuiker | |
1 ½ tl worcestershire saus | |
snufje knoflookpoeder | |
ovenschaal |
1. | Bak het ontbijtspek even kort in een pan en snipper de ui. Snij te tomaten in blokjes |
2. | Snij de bollen doormidden en verdeel er de mayonaise over over de onderkanten van de bollen en leg in de ovenschaal. Leg op elke bol een plak kalkoenfilet en bacon. Doe overal een klein schepje tomatenblokjes op, gevolgd door een half plakje cheddar en wat Parmezaanse kaas. Leg de bovenkanten van de bollen er op. |
3. | Smelt in de pan van de bacon de boter en bak de ui 2 minuten. Roer er vervolgens de suiker, Worcestershire saus en knoflookpoeder doorheen.Giet de boter over de bollen en zet minimaal een half uur in de koelkast. |
4. | Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven. Als de bollen te bruin beginnen te worden kun je ze afdekken met aluminium folie. |
Laat een reactie achter