Ingredienten

3 kilo buikribben
8 el bruine basterdsuiker
4 el paprikapoeder
1 el peper
1 el zout
1 el uienpoeder
1 tl cayenne peper
75 ml appelsap
75 ml appelciderazijn
75 ml whisky
200 ml barbecue saus
vershoudfolie
briketten
barbecue smoker of barbecue met deksel*
kernthermometer
rookhout (appelhout)
plantenspuit
De ene rib is de andere niet. In Kansas city staan ze erom bekend dat ze de ribs insmeren met barbecue saus vlak voordat ze klaar zijn.

Bereiden

1.Haal een dag van te voren het overtollige vet van de ribs en verwijder het vlies aan de holle kant. Dit kun je doen door met een bot mes of schroevendraaier onder het vlies te wrikken en dan los te trekken. Meng voor de dry rub de basterdsuiker, paprikapoeder, peper, zout, uienpoeder en cayenne peper. Wrijf de ribs royaal in met de rub en pak ze in met vershoudfolie. Zet ze een nacht in de koelkast.
2.Haal de ribs een half uur voor ze op de barbecue gaan uit de koelkast, om op kamertemperatuur te komen. Maak je smoker of barbecue klaar en zorg voor een constante temperatuur van 110 graden. Meng de appelsap, azijn en whisky en doe in een plantenspuit.
3.Leg 3 chunks rookhout op de briketten en leg de ribs met de holle kant op de grill. Doe de deksel op de barbecue en spay de ribs na 1 uur in met het whisky mengsel. Herhaal dit ieder uur.
4.Warm de barbecue saus op en besmeer de ribs met de saus zodra deze een temperatuur hebben bereikt van 85 graden. Laat de ribs nog een half uur op de barbecue liggen. Afhankelijk van de ribs zijn ze na 6 - 7 uur gaar.

* schuif alle biketten aan een kant van de barbecue en leg het vlees aan de andere kant zodat het vlees indirect verhit wordt.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst