Ingredienten

500 gr spaghetti
250 gr kalkoenfilet
1 ui
3 teentjes knoflook
400 gr champignons
3 el bloem
300 ml water
1 kip bouillonblokje
200 gr roomkaas met knoflook
250 ml slagroom
2 tl Italiaanse keukenkruiden
2 bollen mozzarella
40 gr geraspte parmezaanse kaas
Peper en zout
Boter om in te bakken
Ovenschaal
Turkey Tetrazzini is waarschijnlijk bedacht in San Francisco. Het gerecht is vernoemd naar Luisa Tetrazzini, een beroemde operazangeres die begin 1900 in die stad woonde. Doperwten zijn een lekkere toevoeging in het gerecht.

Bereiden

1.Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in.
2.Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
3.Snij de kalkoen in kleine blokjes en bak deze in de boter gaar.
4.Snipper ondertussen de ui, pers de knoflook en snij de champignons in plakjes. Schep de kalkoen uit de pan en bak de uien en de knoflook een paar minuten, voeg de champignons toe en bak deze ook kort mee. Roer vervolgens de bloem door het mengsel.
5.Voeg het water en het bouillonblokje toe aan de pan, breng het aan de kook en roer vervolgens de roomkaas, de slagroom, de kruiden toe en peper en zout naar smaak toe en roer goed door tot de roomkaas is gesmolten.
6.Snij de mozzarella in blokjes en roer de helft met alle spaghetti en de kalkoen door de saus. Giet alles in een ovenschaal. Bestrooi met de rest van de mozzarella en de Parmezaanse kaas.
7.Bak 30 minuten in de oven en serveer vervolgens direct.

Wil je nog meer Amerikaanse pasta uitproberen? Bekijk de recepten hier. Wil je geen recept missen? Volg de Amerikaanse Keuken dan op Pinterest.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst