

500 gr spaghetti | |
250 gr kalkoenfilet | |
1 ui | |
3 teentjes knoflook | |
400 gr champignons | |
3 el bloem | |
300 ml water | |
1 kip bouillonblokje | |
200 gr roomkaas met knoflook | |
250 ml slagroom | |
2 tl Italiaanse keukenkruiden | |
2 bollen mozzarella | |
40 gr geraspte parmezaanse kaas | |
Peper en zout | |
Boter om in te bakken | |
Ovenschaal |
1. | Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in. |
2. | Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. |
3. | Snij de kalkoen in kleine blokjes en bak deze in de boter gaar. |
4. | Snipper ondertussen de ui, pers de knoflook en snij de champignons in plakjes. Schep de kalkoen uit de pan en bak de uien en de knoflook een paar minuten, voeg de champignons toe en bak deze ook kort mee. Roer vervolgens de bloem door het mengsel. |
5. | Voeg het water en het bouillonblokje toe aan de pan, breng het aan de kook en roer vervolgens de roomkaas, de slagroom, de kruiden toe en peper en zout naar smaak toe en roer goed door tot de roomkaas is gesmolten. |
6. | Snij de mozzarella in blokjes en roer de helft met alle spaghetti en de kalkoen door de saus. Giet alles in een ovenschaal. Bestrooi met de rest van de mozzarella en de Parmezaanse kaas. |
7. | Bak 30 minuten in de oven en serveer vervolgens direct. |
Laat een reactie achter